Alla inlägg under oktober 2012

Av Petra Larsson - 27 oktober 2012 08:06

Den mystik som någonsin kanske har funnits i mitt och Niklas förhållande är nu bortblåst. Vilket kanske är lika bra. Han ska ju ändå vara med när jag föder vårt barn och kanske skiter på mig på kuppen. Och jag bryr mig inte minsta lilla.
Här en bild från igårkväll när han klipper mina tånaglar. Min underbara hjälte <3

Av Petra Larsson - 26 oktober 2012 09:16

Jävlar i min lilla låda. Inatt, 03.33 för att vara exakt vaknade jag av ett jäkla sendrag! Inte i vaden som man brukar få, nä utan på utsidan av benet strax ovanför fotknölen. Var inte säker på att man kunde få sendrag där så jag var tvungen att tända lampan och kolla om benet svällt upp och jag fått en propp och måste skynda mig att skriva ett avskedsbrev eller något. Benet var inte mer svällt än vanligt så det var bara att traska runt i lägenheten tills det gick över. 

Tydligen ska sendrag vara ganska vanligt när man är gravid fick jag fram när jag googlade (givetsvis googlade jag)

"Tyvärr är detta ganska vanligt och kramp i benen kommer ofta när man lagt sig. Ju längre graviditeten framskrider, desto oftare riskerar man att drabbas, och desto smärtsammare blir dessutom krampen."

 

Sendrag känns som den sämsta "gravidkrämpan" man kan tänka sig. Hoppas det var en engångsförteelse. 

Av Petra Larsson - 24 oktober 2012 07:56

Hade ett besök hos barnmorskan igårmorse. Trotsade förkylningen och gick dit. (hoppas ingen blev smittad)
Allt såg bra ut. Fina värden.
Sf måttet låg på 29cm, hade alltså ökat 5cm sen sist. Och snabba fina hjärtslag på strax under 150. Den här gången var även Niklas med och fick höra lillans hjärtljud.
Nästa gång vi ska dit är om tre veckor, men först börjar föräldrautbildningen om två veckor. Spännande.

Av Petra Larsson - 19 oktober 2012 12:02

3 månader eller 12 veckor kvar.
Jag vill bara att lillan ska komma ut nu. Som vi längtar efter dig.
Nu är det full fart i magen, det är mer böka omkring istf små buffar här och där.
Som tur är mår jag fortfarande bra och hoppas göra det resten av tiden och föda i sömnen.
Nästa vecka kommer vagnen vi beställt och då köper vi även bilstol. Var och tittade på ett idag men det är lika bra att ta det i samma veva som vagnen.

Av Petra Larsson - 18 oktober 2012 21:03

Ååh, underbara torsdagstv. Alla dessa matlagningsprogram får mig att spinna som en katt. Niklas vill helst av allt springa iväg men jag lockar honom med choklad ;)
Självklart ska hela familjen ha choklad.
Mums mums tycker Pingi.

Av Petra Larsson - 18 oktober 2012 17:17

Här sitter jag i soffan och provsmakar godis innan middag och allt. Men är man sugen så är man.
Nu under graviditeten är jag extra sugen på sura godisar. Skulle inte kalla det craving, bara lite sugen sådär. Därför blev jag överlycklig när jag såg denna nyhet. Malaco supersur. Dock blev jag sjukt besviken när jag stoppade första godisen i munnen och förväntade mig att ansiktet skulle förvridas i surhet. Inget hände. Inte det minsta surt.
Jag vill ha sura-S surt!
Malaco supersur får två av fem citroner.

Av Petra Larsson - 18 oktober 2012 10:28

Nu när vårt pyttesovrum har blivit lite större i samband med ny säng så måsta jag göra det lite trängre ;)
Idag är det precis tre månader till beräknat födelsedatum, det firade jag med att sätta ihop spjälsängen. Ska inte bädda eller något, bara ha den byggd och klar. Redo för våran lille Pingi. (som fö kanske har fått ett namn, men det håller vi för oss själva ett tag).

Av Petra Larsson - 17 oktober 2012 18:40

Idag har varit en riktigt tråkig dag. Jag har bara varit hemma och plockat, dammsugit, bakat en tigerkaka, lagat lunch till mannen och bjudit tvillingarna på fika. Besök var mycket uppskattat :)
Men det är så tråkigt att gå hemma ensam och bara slöa. Antar att jag ska passa på att "njuta" av lugnet medans jag kan. Men när jag går hem innan det är dags för bebis så kommer jag vara så rastlös. Gruvar mig lite faktiskt.
Nu sitter jag i soffan och slöar igen men jag kom nyss in efter att ha varit på badhuset och simmat. Simmar i en halvtimme sen blir det för tråkigt.
När mannen kommer hem ska vi iväg och äta thaimat med vänner.

Ovido - Quiz & Flashcards