Alla inlägg under november 2012

Av Petra Larsson - 7 november 2012 10:54

Föräldragruppen igår var väl sådär. Vi pratade om barnkonventionen, fikade, övade på att andas genom fakevärkar och fick "godis". Godiset är belöningen man får efter en värk. Då ska ens partner stryka en men handen från topp till tå.
Nästa gång ska vi prata om första tiden hemma, amning osv.
Det var ändå mysigt att sitta där med andra blivande förstagångsföräldrar.

Något annat som är mindre mysigt är försäkringskassan. Det kommer förmodligen dröja tills nästa vecka innan jag får besked om min graviditetspenning. Tydligen så hade de inte tagit något beslut då jag inte godkänt min arbetsgivares inkomstsuppgifter. Hur jag nu skulle kunna veta att jag skulle göra det? Jaja, nu håller vi tummar och tår att den blir godkänd för det börjar dra ihop sig. Blir den godkänd så jobbar jag ju bara nästa vecka sen går jag hem.

Nu är det dags att dra på sig kläder och ett ansikte. Ska ner på stan en sväng innan jobbet. En viss Niklas fyller ju år imorgon. Han har redan fått sina paket men hur kul är det att inte få något alls på frukostbrickan?

Ha en fin dag! :)

Av Petra Larsson - 6 november 2012 09:27

Två nervösa blivande föräldrar som alldeles strax ska gå iväg på första föräldragruppen. Har sagt åt Niklas vad han inte får dra för skämt och så har jag kammat honom. Pruppade gjorde han under tiden bilden togs så jag har nog inget att oroa mig för. Förutom de andra föräldrarna :|

Av Petra Larsson - 5 november 2012 21:54

Ligger och vilar i soffan i väntan på att frysen ska frostas av. Ja precis, jag håller på att frosta av frysen. Som tur är så är det inte lördagkväll ;)
Har även skurat rent vår micro. Vilket var behövligt efter att min gröt imorse förvandlades till en atombomb tydligen.
Kan inte all is bara tina så jag får gå och lägga mig?!
Ska ju upp "tidigt" imorgon. Första föräldragruppen klockan 10 står på schemat.

Av Petra Larsson - 5 november 2012 09:43

God morgon måndag. Tänk att just denna dag kommer aldrig tillbaka. Man är fruktansvärt dålig på att ta vara dagarna när man väntar på något. Speciellt när man väntar på något så stort. Vet att jag borde njuta av tiden med pingu i magen men just nu vill jag bara ha henne i famnen.
Men nu är en helt ny vecka här och nu njuter vi av den :)

Jag har precis slagit mig ner i soffan med ett glas te. Börjar jobba 13.15 idag. Har en riktigt skön vecka med jobb mån, tis, ons, fre och bara korta dagar.
Jag borde få beslut om jag får havandeskapspenning någon gång denna vecka. Om jag nu får den godkänd så jobbar jag bara denna vecka och nästa. Så håll tummarna nu för att jag får den godkänd!

Ha en bra dag! :)

Av Petra Larsson - 4 november 2012 21:47

En två dagar sen V 30 uppdatering.
Äntligen har vi nått ännu ett "mål", vecka 30. Just när man har en trea först känns det så stort och allt är så nära och med lite otur/tur skulle det kunna hända något när som helst.
Men vi satsar på januari!
Jag mår fortfarande hur bra som helst. I stora drag. Klart jag blir lite trött och så, som idag när vi var på Ikea. Men har tex aldrig ont någonstans i höft, ben, bäcken osv. Magen är fortfarande smidig och inte ivägen, förutom när jag diskar.
Pingu verkar ha hittat mammas revben. Men får inga sparkar där än, hon nöjer sig med att lägga en fot(?) där. Speciellt när man sitter ner så känns det som om något kläms mellan mitt bröst och magen. Ganska irriterande.
Tror det kommer bli en mammas flicka för vid flera tillfällen Niklas lagt handen på magen har han fått SUPERsparkar som jag aldrig någonsin känt förr. En gång när vi skulle sova och jag var "stora skeden" fick han även en superspark i ryggen. Eller så är det så att hon älskar sin pappa jättemycket redan och dom smyger omkring och ger varandra high fives och jag är helt ovetandes om att dom redan gaddar ihop sig.

Enligt mina gravidappar (har 4st ehehe) så är hon ca 39 cm från topp till tå och väger ca 1,6 kg.

Bara 10 veckor kvar. Låt de gå fort, mamma och pappa längtar efter dig. <3

Av Petra Larsson - 4 november 2012 21:29

Idag har varit en riktigt klassik söndag. Har varit till Birsta med mamma och pappa. Handlade för 159kr på Ikea. (mitt snålrekord ligger på 36kr)
Köpte en sängmobil till spjälsängen, 10pack frottéhanddukar som kan vara bra till blöjbyten, kräks eller vad som helst, en röd julfilt och ett skohorn.
När jag sedan testade sängmobilen med "armen" jag sedan köpte på Toys 'R' Us så låg den typ ner i sängen. Så det blev en liten mobil ovanför vår säng. Som tur var köpte jag ju en till som passade bättre ;)

Annars fick jag inte med mig något mer hem. Är fruktansvärt dålig på att shoppa nu förtiden, framförallt till mig själv. Blir väl desto mer efter förlossning ;)

Av Petra Larsson - 4 november 2012 18:34

Jag och hjärtat har myst ner i soffan med mjukiskläderna på. Har precis avnjutit en thaimiddag. För mig blev det en tre små rätter, orkade dock bara två. Så då har man lunchlåda tills imorgon ;)
Nu ska vi falla in i varandras armar och njuta av det sista av denna helg framför tvn. Om en halvtimme börjar Face off, ett program som, helt otroligt, vi båda gillar.

Av Petra Larsson - 3 november 2012 20:59

Niklas är på bio med vänner så jag har parkerat i soffan med en godisskål. Hade den på magen men det var inte allt för populärt då den höll på att bli omkullsparkad.
Synd bara att det inte är något bra på tvn.
Trevlig kväll!

Ovido - Quiz & Flashcards