Alla inlägg under november 2012

Av Petra Larsson - 25 november 2012 21:47

Jag är besatt av lukten av.. starka saker. Nagellacksborttagningsmedel, spolarvätska, spritpennor.. Ja, allt som luktar starkt. Är det farligt?
Någon mer?
Jag kommer förmodligen måla om naglarna varje dag framöver.

Av Petra Larsson - 25 november 2012 12:36

(bättre sent än aldrig)
Det börjar närma sig med stormsteg nu. Egentligen kan hon komma när som helst men vi hoppas hon ligger kvar till nyår åtminstånde ;)
Lillan väger ca 2,2 kg och är ungefär 43-45 cm lång (beroende på vart man läser). Det är full fart i magen mest hela dagarna och nu på morgonen har hon varit helt galen.
Jag mår fortfarande sjukt bra och det är väl bara höfterna som kan göra lite ont om jag legat/suttit på sidan.
Nu hoppas vi att det håller i sig såhär enda tills hon kommer :))

Av Petra Larsson - 24 november 2012 10:11

God morgon. Ännu en helg. Det är nästan bara helg känns det som.
Jag och Niklas ligger skaföttes i stoffen med en varsin mobil 2 dm ifrån ansiktet. Jag ska alldeles strax slå igång tvn och vinterstudion och ställa mig vid disken. Vi ska åka till svärmor senare och bli ompysslade, då är det skönt att ha städat och fint innan man åker.
Igår var en bloggfri dag trots ny vecka (33). Tar det inlägget senare idag bah. Var ju till Birsta/Ikea igår med Linn & Sandra. Åt julbord, laddade på med ljus och köpte med dessa badboys hem:

Av Petra Larsson - 22 november 2012 23:01

Jag känner mig som ett vandrande geni när jag tittar på detta nest. SOM JAG SYTT ALLDELES SJÄLV! På långt håll ser det oklanderligt ut men på nära håll ser man att det är någon med darriga högstadieerfarenhetsfingrar som sytt det. Men jag är stolt. Tänk att jag kommer kunna säga till Pingi när hon är sisådär 15 år "att det här banynestet låg du minsann i när du var nyfödd och mamma har sytt det alldeles själv", "att mamma är duktig?", "ja, jo, tack stumpan. Mamma slet som ett djur med det medans pappa bara satt och spelade sitt diablo 3"

Av Petra Larsson - 22 november 2012 08:40

God morgon!
Har sovit hemma hos mamma och pappa inatt då vi ska åka en sväng till Söderhamn idag. Natten har varit ett helvete. Vaknade strax innan 2 och hade en sammandragning. Jaha, bara upp och kissa så släpper det. Men att somna om sedan. Fy satan. Låg och vred och vände mig i säkert en och en halv timme. Lyckades väl tillslut somna om för att vid halv 8 vakna av någon är på taket och sopar?!?!!! Kliver upp med mitt bästa morgonhumör och mamma berättar att dom håller på att byta tak på garaget som ligger precis bredvid rummet jag sover i. Lycka....
Nu sitter jag med Pernilla, en kopp te och HT - precis som en morgon i Njutånger ska vara!

Av Petra Larsson - 21 november 2012 13:42

Ja, inte toapapper pratar vi om utan alla dessa blanketter som ska fyllas i och skickas in när man väntar smått. Har gnällt på detta förr men det är värt att gnällas på igen. Det är nästan så att jag vill avråda alla ifrån att skaffa barn pga av alla dessa blanketter. 

Har nyss lagt på efter ha pratat med lönekontoret, vart inte ett dugg klokare så jag gjorde det enda rätta. - Tog saken i egna händer. Hoppas nu att jag inte har ljugit och blir återbetalningsskyldig (det sprar vi till skatten). Skickar in det där förbannade pappret sen när jag går till badet innan jag fegar ur. Nu ska vi fira med att det näst sista pappret skickas in och håller tummarna på att det blir bra.


Så väntar vi även på att få tillbaka ett annat papper ifrån jobbet så kan cashen börja rulla in.. medans jag sitter i soffan och äter praliner. 


PUSS.

Av Petra Larsson - 21 november 2012 09:53

Det är inte bara jobbigt att vara gravid, med krämpor osv. Ibland (ofta) är det helt underbart!
När hösten kom och badhuset öppnade köpte jag ju ett simkort, har ett stenkast till badhuset här i stan så det var väldigt lämpligt. Tänkte att det var ett perfekt sätt att hålla igång på. Nu har det ju blivit lite sisådär med hur ofta jag är där och simmar. Det har varit jobb, sjukdom och lathet ivägen men nu är jag ju bara hemma om dagarna så inga ursäkter finns!

Så igår tog jag mig i kragen och packade väskan och gick dit. Redan när jag vankade in i omklädningsrummet kändes det så jäkla bra. Går fram till ett skåp och börjar klä av mig. Känner att det liksom inte gör någonting. Det har ju alltid varit lite jobbigt (för mig iaf) med allmänna omklädningsrum. Man oroar sig vad folk ser och inte ser. Hålla in magen osv... Men inte igår. Slänger av mig kläderna och struntar i att groparna i låren har blivit djupare, brösten ser ut som dom gör, bristningarna letar sig fram lite här och där och att det är lite mer fett på denna kropp. Så länge jag har min underbara putande mage innehållandes min dotter spelar det ingen roll. Jag är nöjd med min underbara gravidkropp.
Det firar vi med att gå och simma idag igen! Idag har jag till och med sällskap! :)

Av Petra Larsson - 20 november 2012 19:40

Kan det bli för mycket värmeljus?

Ovido - Quiz & Flashcards