Direktlänk till inlägg 13 augusti 2013
Receptet på kikärtsbiffarna
4 portioner, ca 8 biffar
4 morötter
1 burk kikärtor (400g)
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 dl färska korianderblad
2 ägg
3 msk vetemjöl
1 msk lime juice
Salt & peppar
Olja till stekning
1. Skala och riv morötterna grovt.
2. Skölj och låt kikärtorna rinna av. Skala och skär lök och vitlök i bitar.
3. Lägg alla ingredienser UTOM morötterna i en matberedare (eller använd stavmixer) och blanda till en smet.
4. Blanda ner de rivna morötterna. Forma till små biffar och stek på medelvärme ca 4 minuter på varje sida.
Klart. Enkelt och kul att göra. Ett tips är att inte snåla med oljan. Smeten blir ganska lös och risken att bränna dem blir mindre då :)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 | 6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 | 20 | 21 |
22 |
23 |
24 | 25 | |||
26 | 27 |
28 | 29 |
30 |
31 |
||||
|