Alla inlägg under april 2013

Av Petra Larsson - 16 april 2013 08:01

God morgon soliga tisdag.
Ligger i sängen och myser med Lilo som sover som en stock. Måste ju passa på, snart är hon 15 och man får vara glad om man ens får titta åt hennes håll.
Niklas brukar säga att när Lilo är en sisådär 15 så ska han ringa henne på hennes mobil när hon är i skolan eller liknande och sjunga "I just called to say I love you". Säkert mycket populärt. ;)

Nåja. Vad ska denna dag bjuda på? Ett besök hos tandläkaren kl 11. Mamma kommer in och får sitta barnvakt i väntrummet så länge. Blir en grundlig kontroll av kroppen min denna vecka. Satt i gynstolen igår och gjorde cellprov. Ska nog boka in en tid för en hälsokoll när man är i farten kanske. ;) Så man vet att hjärtat slår.

Åter till morgonmyset.
Ha en fin dag i det fina vädret!

Av Petra Larsson - 14 april 2013 22:08

Idag har vi varit i Njutånger och firat lillebror som fyllt år. Som vanligt är det massor med fika och mat på schemat. Säger som Niklas efter man varit i Njutånger måste man på avgiftning, alldeles för mycket mat!
En supermysig dag har vi haft. Med sol och promenad på förmiddagen. Riktigt skönt.

Även lilla Paige fyller år idag, hela 2 år! Vad tiden går fort. Imorgon är det mormors tur att fylla :)

Av Petra Larsson - 12 april 2013 09:10

Skönt med fredag. Här myser vi järnet i soffan sen ska vi iväg och skriva på faderskapspapper. Ikväll är Niklas pappa på papper och Lilo blir en Larsson.
Ha en fin fredag :)

Av Petra Larsson - 9 april 2013 10:02

Igår hade vi en extra vägning på BVC då Lilo har varit sjuk. Vilket var tur. Lilo går inte riktigt upp som hon ska. Hon går upp men följer inte sin kurva. Hade nästan det på känn för ibland på kvällarna så kan hon ligga och skrika vid bröstet. Hon vill ha mat NU men det kommer inte. Och när hon skriker blir jag stressad (och upprörd/ledsen) vilket gör att det blir ännu svårare för mjölken att rinna till.
Vår BVCsköterska sa att jag ska amma på båda brösten på dagarna och testa ge ersättning efter amning på kvällen. Sagt och gjort igår ammade jag henne och sen gav vi ersättning. Hon fick i sig 80ml av den! Inte undra på att hon har varit gnällig.
Testade även att ge flaskan nu efter morgonamning och hon fick i sig runt 70-80ml. Är glad att hon tar flaskan utan problem och att det änsålänge inte har påverkat hennes amningstekning.

Så hur ska man göra nu? Erbjuda flaska efter varje mål eller kanske bara erbjuda en på morgon och en på kväll?

Ni kan ju se vem som med nöje tar på sig de måltiderna ;)

Av Petra Larsson - 5 april 2013 08:59

God morgon från oss!
Jag och Lilo ligger fortfarande i sängen och göttar oss. Niklas är på jobbet. Han har ju varit hemma och sjuk sedan tisdags förra veckan men nu är han back on track igen. Börjar med kortvecka, en dag ;) Vi har blivit bortskämda som har haft honom hemma. Har varit riktigt mysigt fast det bara varit sjukstuga. Men nu är det tillbaka till verkligheten.

Så vad ska jag och Lilo hitta på idag månntro? Ska nog ta oss en låååång promenad efter frukost. Sen hem, mysa och städa lite. Ikväll har pappan beställt tacos till middag så då är det väl bäst han får det.

Goseungen som gärna vänder ryggen till på morgonsidan.

Av Petra Larsson - 3 april 2013 22:43

Igårkväll kändes Lilo varm, lite för varm. Mycket riktigt så var det feber. Ringde 1177 som hänvisade oss till akuten. Läkare tog prover (urin, crp och annat). Givetvis hittade de inget så vi får ligga kvar på avd.19 över natten.
Är en dum förkylning och förmodligen var det där febertoppen och nu blir det bättre. Men fy, en till natt på sjukhuset vill jag då inte göra om! Vi blev hemskickade efter att en läkare kikat på Lilo och de tagit prover igen. Nu håller vi stenhård koll på tempen för om den går över 38,5 så ska vi tillbaka. Håller tummarna!

Det finns bara en sak som är värre än att vara sjuk och det måste vara när ens barn är sjuk. Speciellt när barnet inte kan visa om det gör ont, hur det mår och vad som är fel. Det är frustrerande när det inte går att trösta och en ser att barnet är hängigt.
Två lika frustrerade föräldrar slutar aldrig bra. Jag och N ligger tysta i sängen, med varsin mobil i handen. Slår vad om att han googlar något sjukdomssymptom, det är hans grej. Även om vi inte pratar just nu vet jag att han vet vad jag vet. Två nyblivna frustrerade föräldrar inte är en bra kombo. När vi inte är frustrerade är vi oslagbara. Det är vi iofs när vi är frustrerade med, innerst inne.

Lilo ligger i sin säng och sover. Sova har hon inga problem med och det är ju bra. Nu hoppas vi på att hostan ska försvinna så slipper vi oroa oss. Fast slutar man någonsin oroa sig?

Av Petra Larsson - 2 april 2013 05:51

Storgatan 18 har förvandlats till en sjukstuga. Lilo är förkyld, hostar och är snorig. Ligger och lyssnar på hennes fruktansvärda hosta. Usch! Är glad över att hon mår bra i övrigt. Äter och är inte hängig. Igår när jag sjöng för henne skrattade (dock utan ljud) hon järnet. Hoppas förkylningen släpper snart.
Jag har åkt på en mildare förkylning. Har liite ont i halsen på morgonen, lite snorig och nyser som en tok!
Niklas snorar och verkar ha åkt på en öroninflammation. Det är bara piss och pest med oss nu.

Krya på oss!

Ovido - Quiz & Flashcards